Dimarts, 07 de Abril de 2020
L'Ametlla de Mar
Serveis de l'Ajuntament:
Taller d'Ocupació
 
 
Actuacions passades
Cicle de Xerrades Formatives
Taller d'Ocupació Avant
 
Actuacions presents
Taller d'Ocupació A la Vela
 
INTRODUCCIÓ ALS MENJARS MARINERS CALEROS
VOCABULARI CALERO
BUTXI
ARRÒS AMB GALERES
FIDEUS AMB CAVALLA
FIDEUS ROSSEJATS
TONYINA ESTOFADA
ROMESCO D'ESCRITA AMB FESOLS
POLP A LA BALANDRA
 

FLORA LOCAL - PLANTES MEDICINALS
PI
BLEDA
OLIVERA
ORTIGA
ROMER
TIMÓ
LLORER
FONOLL
 
FAUNA LOCAL
OCELLS
PIT ROIG
CADERNERA
CORB MARÍ
MALLERERENGA CAPUTXINA
 
Serveis
Suggeriments
Cerca al web
 

 
Actuacions passades

  Taller d'Ocupació Avant
“Avant” és el nom del Taller d’Ocupació que des de la Regidoria de Treball i Formació de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar es va organitzar durant el 2004-2005 i que s'adreçava a millorar l’ocupabilitat de vuit dones majors de vint-i-cinc anys, amb la finalitat de facilitar la seva inserció laboral.
 El Taller, que tenia una durada d’un any, es dividia en dos grans blocs de sis mesos cadascun on s’impartien diferents mòduls, tant teòrics com pràctics.
 En el primer bloc, de caire històric-turístic, una de les principals prioritats era fer una recerca etnològica, aprofundint  i avivant en els costums i en els arrels caleros i donar-ho a conèixer a l’exterior. En aquest sentit es treballava en diferents direccions: coneixença de l’ecosistema marí, de la fauna i flora locals, es va fer una recopilació de receptes gastronòmiques tradicionals caleres comptant amb la col.laboració de gent de la nostra localitat, es recollia la informació en bases de dades. Així doncs, mitjançant la investigació, la recuperació i l’inventariat volem ajudar a conservar el nostre patrimoni alhora que aconseguir una base etnològica del que en un futur no massa llunyà serà el Centre d’Interpretació de Pesca.
 En el segon bloc ens centràvem bàsicament en tot el referent a la conservació i envasat de peix amb la principal missió d’aconseguir la inserció dins del mercat laboral de totes les integrants del Taller.