Dimarts, 07 de Abril de 2020
L'Ametlla de Mar
Serveis de l'Ajuntament:
Taller d'Ocupació
 
 
Actuacions passades
Cicle de Xerrades Formatives
Taller d'Ocupació Avant
 
Actuacions presents
Taller d'Ocupació A la Vela
 
INTRODUCCIÓ ALS MENJARS MARINERS CALEROS
VOCABULARI CALERO
BUTXI
ARRÒS AMB GALERES
FIDEUS AMB CAVALLA
FIDEUS ROSSEJATS
TONYINA ESTOFADA
ROMESCO D'ESCRITA AMB FESOLS
POLP A LA BALANDRA
 

FLORA LOCAL - PLANTES MEDICINALS
PI
BLEDA
OLIVERA
ORTIGA
ROMER
TIMÓ
LLORER
FONOLL
 
FAUNA LOCAL
OCELLS
PIT ROIG
CADERNERA
CORB MARÍ
MALLERERENGA CAPUTXINA
 
Serveis
Suggeriments
Cerca al web
 

 
Actuacions passades

  Cicle de Xerrades Formatives
 Des del passat mes de desembre s’han iniciat al Taller d’Ocupació “Avant” un cicle de xerrades formatives amb el propòsit d’aprofundir més en els coneixements sobre el patrimoni històric i cultural de la nostra localitat. Les persones  encarregades de donar aquestes xerrades, de manera altruista i desinteressada,  són gent qualificada que dominen i coneixen  molt bé la matèria sobre la que han de parlar.
 La primera xerrada va a ser a càrrec del cap d’arqueologia Territorial del departament de Cultura, Joan Martínez Tomàs, que ens va informar sobre els principals béns patrimonials del nostre poble i, en general, de la comarca, remarcant la importància de valorar i prendre consciència del que tenim per tal de preservar-ho.
La següent visita que vam rebre va ser la del professor i historiador calero Xavier Figueres Frasnedo que ens va parlar sobre els orígens del poble, els seus fundadors, ...en definitiva, vam fer una passejada històrica sobre la nostra localitat.
La tercera xerrada la va fer el biòleg Aleix  Forcadell Vidal que ens va explicar, de manera detallada i molt complerta , la part logística i funcional d’una piscifactoria, posant exemples d’empreses de països nòrdics on prima una tecnologia molt avançada.
És previst que aquest cicle de xerrades continuï en els propers mesos, bé incorporant nous temes d’interès, bé ampliant i remarcant els temes ja tractats anteriorment.   
NOVES XERRADES
El 21-04-05 va haver una interessant xerrada a càrrec de Josep Mª Castellví, membre de l’equip “Al Filo de lo Imposible”, que ens va explicar com van ser les immersions realitzades al Golf de Sant Jordi, filmant a profunditats al voltant de 100 metres l’enfonsament de dos vaixells: “El Correu”  i el “ Vapor de Mumell”. Aquesta aventura va sorgir arran d’un projecte d’investigació històrica referent al descobriment, estudi i exploració dels vaixells naufragats per circumstàncies bèl·liques entre el 1914-1918 pel litoral tarragoní. Es pretén recuperar i reconstruir la història oblidada de diversos vaixells, enfonsats pels submarins alemanys que operaven clandestinament en aigües espanyoles. Properament sortirà a la llum un llibre sobre aquests fets.